Ons Bureau

HISTORIE

In 1976 is Friso Woudstra begonnen als zelfstandig architect in de oude pastorie van de Nederlandse Hervormde kerk te Warnsveld. Deze pastorie dateert uit 1624 en is in 1923 grotendeels herbouwd door architect Postel. De eerste opdrachten bestonden hoofdzakelijk uit verbouwingen. In 1977 verkreeg Friso Woudstra de eerste opdracht tot het restaureren c.q. rehabiliteren van een rijksmonument. In 1991 is het kantoor verhuisd naar een monumentaal pand in Eefde, daterend uit 1378.
Deze voormalige uitspanning met de naam ‘De Laatste Stuiver’ is geheel in stijl gerestaureerd en verbouwd tot volwaardig architectenkantoor met uitbreidingsmogelijkheden.  In 2004 verhuisde het architectenbureau naar het geheel gerestaureerde koetshuis van het 19e eeuwse landhuis De Wientjesvoort (ontwerp P.J.H. Cuypers) te Vorden.

WIENTJESVOORT

Met de freules van Dorth tot Medler begint de geschiedenis van de Wientjesvoort als buitenplaats. Blijkens een steen in de achtergevel met hun initialen en het jaartal 1850, hebben deze freules opdracht gegeven tot het bouwen van een nieuw landhuis. Na de Eerste Wereldoorlog betrok het welgestelde gezin Von Mengden het huis. Zoon Eberhart Freiherr von Mengden trouwde met Gisela von Heydenbreck en dit echtpaar bewoonde het huis tot aan een grote schoorsteenbrand in 1968. De brand en de enorme bluswaterschade zorgden ervoor dat het huis onbewoonbaar werd. Het ontbrak de familie aan geld voor herbouw en uiteindelijk heeft het landhuis tweeëndertig jaar leeggestaan. Het pand werd leeggeroofd, van tegeltjes tot trapleuningen.

In april 2001 is de renovatie van het landhuis voltooid en wordt het betrokken door Friso Woudstra en zijn gezin. In juni 2004 is ook het koetshuis gereed.

SPECIALISATIE

Friso Woudstra Architecten BNA  is gespecialiseerd in het nieuw bouwen van historische villa’s, het ontwikkelen van landgoederen, restauratie en appartementenbouw met een klassieke uitstraling.
Met name de bouwstijlen midden negentiende eeuw, begin twintigste eeuw en de jaren dertig zijn favoriet. Detaillering, materiaalgebruik, indeling en gebruikte kleuren zijn authentiek.  Ons bureau  heeft een groot historisch besef en veel kennis van de bouwstijlen van weleer. Nostalgische panden met die typische klassieke uitstraling, landhuizen, schitterende patriciërswoningen in oude stads- en dorpscentra inspireren onze ontwerpen.

MEDEWERKERS

Een team van mensen met veel vakkennis en inzet.

Indien gewenst worden onze opdrachtgevers omringd en gesteund door een bouwteam (bestaand uit bv. een interieurarchitect, trappenbouwer, interieurbouwer, tuinarchitect e.d.) zodat alle wensen uiteindelijk verwezenlijkt kunnen worden.

Uiteraard kunt u bij ons van uw ontwerp een 3D-visualisatie laten maken.

SPONSORING

Friso Woudstra Architecten is een maatschappelijk betrokken architectenbureau, zowel landelijk als regionaal.
Vanuit die filosofie ondersteunen wij activiteiten op het maatschappelijke en sportieve vlak.