Kleinschalige zorghoeve op landgoed “De Wientjesvoort” te Vorden

Kleinschalige zorghoeve op landgoed “De Wientjesvoort” te Vorden

Bram en Anouk Sprey beginnen op landgoed De Wientjesvoort een woonlocatie voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking, Hoeve Sprey. ,,Gelukkig was de eigenaar van het Landgoed, Friso Woudstra, meteen enthousiast over ons plan’’, zegt Bram. Bram en Anouk bieden op dit Vordens landgoed onderdak aan jonge mensen met een verstandelijk beperking: ,,Onze droom komt uit!’’

,,Als je een heilig doel hebt, moet je dat altijd najagen.” Zorgen voor mensen werd Bram met de paplepel ingegoten. Bram Sprey: ,,Ik ben opgegroeid in het gezinshuis van mijn ouders in Zelhem. Ze vingen kinderen op die wegens omstandigheden niet meer thuis konden wonen. Ik zag hoe pa en ma dat met liefde en toewijding deden en de vonk sloeg op mij over. Ik was vastbesloten: de zorg wordt mijn wereld!’’.
Een jaar of vier geleden, tijdens onze vakantie, groeide de hunkering naar iets van onszelf. Een mooi, eigen zorgproject. Anouk en ik vonden op Funda een bouwkavel op De Wientjesvoort dat te koop stond. We waren meteen om: rust, genoeg ruimte voor ons en onze kinderen, midden in de natuur en groot genoeg voor ook nog een woon- en zorglocatie. Friso Woudstra, de eigenaar van De Wientjesvoort, was meteen enthousiast over ons plan. Hij is architect en hielp ons met het ontwerpen van onze woning en de zorglocatie.

Anouk, die verloskundige is, en ik hebben onze banen opgegeven en gaan vol voor Hoeve Sprey. In ons project zit ons eigen geld maar we zijn ook heel blij met de financiële steun en kennis van het SKG. Zij denken graag mee in financiële oplossingen en hebben een prettige en waardevolle bijdrage geleverd aan ons project.13 September komen de eerste mensen bij ons wonen. Zij krijgen 24 uur per dag en zeven dagen in de week de zorg en begeleiding die ze nodig hebben. De zorg wordt geleverd vanuit de Wet Langdurige Zorg (Verstandelijk Gehandicapten).

Wij zijn een gecontracteerde aanbieder en hebben zorgorganisatie Estinea als back-up voor o.a. adviezen en tips. De mensen komen in een omgeving van rust, ruimte en privacy terecht. Het gebouw heeft acht appartementen en een grote gezamenlijke ruimte met een woonkamer, eetkamer en keuken onder één dak. ,,Wij zijn ontzettend blij, gezegend en trots op dit eindresultaat!

Meer informatie over de hoeve vindt u op www.hoevesprey.nl