Equestrian

EQUESTRIAN

De mooiste stoeterijen van Europa

Het ontzorgen van opdrachtgevers is voor Friso Woudstra Architecten BNA  essentieel. Van ontwerp tot en met realisatie, maar ook bij het verdere beheer, onderhoud en energiemanagement. Hiervoor is een samenwerkingsverband met  DLV advies aangegaan. DLV is wereldwijd dé specialist in de agrosector voor hippische projecten, zie de website van DLV Advies B.V.: http://www.dlvadvies.nl/bouw/bouwplannen/

De architecten van Friso Woudstra en adviseurs van DLV werken nauw samen in het gehele traject. De juiste weg worden bewandeld in de trajecten van ruimtelijke ordening en vergunningen. Met de ervaring op het gebied van de laatste en beste technische ontwikkelingen op het gebied van paardensport worden de mooiste en duurzame paardensportcentra gerealiseerd.

Hiermee gaan we dus voor een totaalaanpak waarbij alle onderdelen voor een optimale bedrijfsvoering (van KI-laboratorium tot paardenbox en van rijbodem tot zadelruimte) meegenomen worden door de ervaren specialisten op deze deelterreinen.

“Om de kwaliteit optimaal te houden moet iedereen die bij een bouwproject betrokken is – van architect tot en met de installateurs en de schilders – goed samenwerken. Werken in teamverband om zo gezamenlijk als bouwteam een kwalitatief hoogwaardig product te kunnen afleveren tegen een marktconforme prijs. Goede monitoring is bij ons vanzelfsprekend.”

Oosterbeek

Stoeterij (Dressuur & K.I. station)

BEKIJK

Velp

Stoeterij (Springstal)

BEKIJK

Lunteren

Stoeterij (K.I. station – Friese paarden)

BEKIJK

BOUWSTIJL EN WERKWIJZE

De extraverte stijl van de 19e eeuw is heel goed toepasbaar voor stoeterijen, vindt Woudstra. “De vaak rijke en bijzondere details in de bouw komen er goed tot uiting en geven het geheel een tijdloos karakter. Twintig jaar geleden was deze stijl ‘not done’, maar het wordt nu weer gewaardeerd. Het mooie van gebouwen in deze stijl is dat ze niet gedateerd raken. Ze zijn tijdloos, over 50 jaar nog net zo aantrekkelijk als nu. Want deze stijl heeft zichzelf in het verleden al bewezen. De details zijn kenmerkend, zoals metselwerk met kruisverband en snijvoegen, kozijnen met mooie profileringen, oud-Hollandse dakpannen en geprofileerde dakgootdetails. Het straalteen universele ambachtelijkheid en kwaliteit uit.”

Friso Woudstra van het gelijknamige bureau Friso Woudstra Architecten BNA  in Vorden heeft veel affiniteit met paarden. Hij rijdt paard sinds zijn twintigste, vooral als jachtruiter. Het lag dan ook in de lijn der verwachtingen dat de liefde voor de ruiterij  tot uiting zou komen in zijn werk als architect. Inmiddels zijn er meerdere paardensportcentra voor zowel de dressuur- als de springsport van zijn hand gerealiseerd,  onder andere in Velp, Lunteren als Oosterbeek. Ook is het KI station voor het Friese Paard in Lunteren een product van Friso Woudstra Architecten BNA

Geïnteresseerd?

Graag geven wij vrijblijvend verdere informatie.