De stentor

Woudstra gelooft nog in rechtsstaat

Na acht jaar ‘vechten’, ruim 300.000 euro armer en met twee rechtsgangen naar de Raad van State is Friso Woudstra geen gefrustreerd mens. “Natuurlijk heb ik wel eens wakker gelegen van de problemen rondom de plannen op landgoed Wientjesvoort.

Maar bij bouwen hoort geduld. Er zijn projecten geweest waarbij ik een veel langere adem moest hebben voordat ze gerealiseerd werden. Eerlijk gezegd had het niet veel gescheeld of er waren toch 170 recreatieplaatsen gecreĆ«erd op mijn landgoed aan de Ruurloseweg in Vorden want er moet natuurlijk wel wat verdiend worden. Die caravans hadden mij ook nog eens veel meer inkomsten opgeleverd. Reken maar uit: 170 kavels van 500 vierkante meter keer 50.000 euro. Gelukkig heb ik de hele rit financieel kunnen uitzingen. Dat heb ik vooral te danken aan mijn florerende architectenbureau. Na acht jaar van rapporten, flora-, fauna en archeologische onderzoeken, advocaten, vergunningen, rechtsgangen en strijd met een paar buren heb ik nu eindelijk mijn handen vrij voor het realiseren van zes landhuizen plus een appartementencomplex.”